Hieronder treft u enige informatie betreft stoffen, patronen, credits.


De stoffen.


Zeepsop heeft een liefde voor mooie stoffen. Stoffen met bijzondere prints, stoffen van mooi materiaal, stoffen die lang meegaan. Het is zeker niet onze bedoeling om spullen te verkopen die je 'even' aanschaft omdat ze hip zijn, om ze daarna opzij te leggen of weg te doen. Nee zeker niet! Het is juist de bedoeling dat je een langere tijd plezier hebt van wat je koopt en dat het een aantal jaren meegaat. Daarom is de kwaliteit van de stoffen ook zo belangrijk en kiezen we ze zorgvuldig. We weten heel goed wat we wel en niet willen en waar we onze naam aan willen verbinden.

En ja, Zeepsop gebruikt ook graag niet-nieuwe stoffen. Stoffen die prachtig bewaard zijn gebleven en vaak in ongebruikte staat zijn. Ook gebruikte stoffen bieden mogelijkheden en eigenlijkmaakt dat het extra leuk om mee te werken, mits de staat in orde is natuurlijk.

De gebruikte stoffen worden na goed te zijn gewassen gecontroleerd op vlekken, gaten en andere onvolkomenheden. De stof die gebruikt wordt is schoon en heel.
Gebruikte gordijnen hebben vaak aan één kant een verkleuring agv zonlicht. Als de andere zijde mooi helder van kleur is en het zonlicht het materiaal niet heeft verzwakt gebruiken we de wat verbleekte stof wel. De verkleurde kant wordt de binnenkant/achterkant van het toekomstige product, de heldere kant wordt de zichtkant. Voor het maken van tassen is dit erg dankbaar materiaal. 
We houden de kwaliteit en de staat van de niet-nieuwe stoffen goed in het oog.

Ook bijna alle nieuwe stoffen worden voor gebruik gewassen.
Dit om eventuele krimp na verwerking  te voorkomen.Credits patronen  

Bij de schoudertassen vindt u de 'For Pleats Sake Tote'
Een patroon van Lisa Lam. www.u-handbag.com
Dit patroon is vrij te gebruiken voor verkoop in kleine oplage.


De hondenknuffels die gemaakt zijn voor mijnhulphond.nl zijn naar een patroon van Renate Bretzke. www.titatoni.blogspot.nl  Hund Frido.
Dit patroon is vrij te gebruiken voor verkoop in kleine oplage.
 

Foto
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. That's it? Ja, that's it.