Studio Zeepsop is het label van Nancy van den Heuvel.
 
Handgemaakt, kleurrijk.
Wars van trends en naar eigen zin.

En, zoals ik het van klanten hoor, met een herkenbare eigen stijl.
 

Kussenhoezen zijn het hoofditem binnen het aanbod.
Daarnaast worden er met veel plezier ook tassen (zo leuk om te doen) en keukenschorten (traditioneel dambont met een hippe twist) gemaakt. En werk ik in opdracht.

Met liefde en aandacht, handgemaakt in Warffum.

 
Iets meer over Zeepsop, het begin en de naam, de stoffen.

Gegrepen door de oude gordijnen van mijn oma ben ik (in 2010) achter de naaimachine beland en maakte ik een tas. Meerdere lappen volgden en ik was om. Van mooie stoffen mooie dingen maken, dat ging ik doen.

Zeepsop komt van zeep, zeep waar je mee wast. De gebruikte of lang bewaarde stoffen moesten eerst door het zeepsop natuurlijk. In de beginperiode werkte ik veel met vintage en gebruikte stoffen. Mooie combinaties maken met nieuw en gebruikt materiaal, heerlijk! Als gevolg van de vraag naar meer basic producten heb ik het bonte combineren wat losgelaten en koos ik voor biologische canvas en denim om de achterkanten van de kussenhoezen mee te maken. Mooi effen, lekker basic. En bewust biologisch.

Ook het inkopen van twee series stoffen, heel verschillend maar toch zo mooi matchend, zorgden dat het hergebruik wat op de achtergrond raakte. Maar het bonte combineren kwam zo wel weer terug.

Nooit meer hergebruik? Welnee!
Ik duik nog met regelmaat in de stapel gebruikte of afgedankte lappen. En ook de vintage stoffen worden nog graag gebruikt. Niet direct zichtbaar in de webshop, wel toegepast bij opdrachten. Werken met  restmateriaal zorgt dat kosten voor de klant laag kunnen blijven. Niet alles hoeft nieuw, niet iedereen wil nieuw materiaal. Ik Zeepsop nog steeds en vaker dan men soms denkt!

Bij aankoop van de nieuwe stoffen let ik erg op de kwaliteit. Geen stoffen die snel van kleur verschieten, geen kiloknallers. Als je kiest voor mooie kwaliteit stoffen weet je dat je product veel langer meegaat. En men veel langer plezier heeft van zijn/haar aankoop. Je koopt de kussenhoezen niet voor één seizoen maar kunt er jaren plezier van hebben.
 
 
 
 
 

 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. That's it? Ja, that's it.